დიდ პატივისცემას იმსახურებენ ის ქალბატონები, რომლებიც დამოიკიდებლად ამზადებენ კერძებს და ოჯახს მზა საჭმელის მავნებლობისაგან იცავენ.
ჩვენ ვიცით რამდენად შრომატევადია ეს. დიდი დრო სჭირდება შესაფერისი კერძის მომზადებასა და ამასთანავე რეცეპტების ძიებას.
იმისათვის, რომ ეს ამოცანა გავუმარტივოთ დიასახლიებს, მათ ვთავაზობთ რამოდენიმე კულინარიულ ხრიკს.
კულინარიული ხრიკები
იმისათვის, რომ მოხარშული კვერცხ ადვილად მოვაშოროთ ნაჭუჭი, დაამატეთ წყალში ლიმონის ნაჭერი ან ნახევარი ჩაის კოვზი სოდა.
რამ შეიძლება გააფუჭოს სახლში დამდაზებული პელმენი? მხოლოდ და მხოლოს მაგარმა ცომმა. ვინც ამ კერძს ხშირად ამზადებს ვურჩევთ, რომ ხარშვის დროს პილმენს ერთი ჭიქა ცივი წყალი დაასხას.
კერძების მომზადების დროს ხშირად გვჭირდება რამოდენიმე თავიბ ნიორის კბილი, თუმცა მისი კანის მოცილება საკმაოდ რთულია. გირჩევთ, რომ ნიორი მიკროტალღურ ღუმელში შედოთ 15 წამით და ამის შემდეგ ეს არა სასურველი პროცესი, ძალიან გაგიმარტივდებათ.
კბილის სპეციალური ძაფი დაგეხმარებათ ნებისნიერი საკონდიტრო ნაწარმის მარტივად გაჭრაში, მათ შორის დარიჩინის ფუნთუშებისათვისაც.
შემწვარი კარტოფილი – ერთ-ერთი ხშირი და საყვარელი კერძი ოჯახში. შეეცადეთ დაზოგოთ დრო და შეწვათ კარტოფილი მიკროტალღურ ღუმელში, ამისთვის გამოიყენეთ მცენარეული ზეთი, კარაქი ან რაიმე სხვა სახის ცხიმი. გახსოვდეთ, რომ კარტოფილი 220 გრადუსზე, 40 წუთით უნდა მოათავსოთ ღყმელში.
იმისათვის, რომ ხახვის დაჭრის დროს ცრემლები არ წამოგივიდეთ, დაჭრამდე 15 წუთით მოათავსეთ საყინულეში.
გთხოვთ მოიწონეთ, გააზიარეთ და დააკომენტარეთ სტატია..