იაპონური ფუმფულა ბლინები ტაფაში უფრო მეტი იქნება, ვიდრე უბრალოდ გემრიელი საუზმე.
ეს არის ნამდვილი შედევრი, რომელიც ძალიან გასიამოვნებთ.
ეს ოლადები უფრო ჰგავს ბისკვიტს ან თუნდაც პატარა ნამცხვრებს. ისინი ასევე შესანიშნავია სოუსებთან და სიროფებთან ერთად.
ინგრედიენტები
- ხორბლის ფქვილი 1/2 ჭიქა (60გ)
- სიმინდის სახამებელი 8 გ.
- გამაფხვიერებელი 1/2 ჩაის კოვზი
- მწიკვი სოდა
- მწიკვი მარილი
- შაქარი 2 ს/კ.
- 2 კვერცხი
- რძე /4 ჭიქა (60 მლ)
- 1/4 ჩაის კოვზი მარილი
- 1/4 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი
- 1 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი (ტაფისთვის)
- ვანილი სურვილისამებრ
საფეხურები:
1 – ჯერ უნდა აურიოთ ყველა მშრალი ინგრედიენტი: ფქვილი, სახამებელი, გამაფხვიერებელი და შაქარი. ახლა გამოაცალკევეთ გული ცილებისგან და პირველი დაუმატეთ მშრალ ნარევს. ჩაასხით რძე იმავე ჭურჭელში და ყველაფერი კარგად აურიეთ.
2 – ცილას დაუმატეთ ცოტაოდენი სოდა და ათქვიფეთ მიქსერით ბეზეს მასის ჩამოყალიბებამდე. ახლა მნიშვნელოვანია იმოქმედოთ სწრაფად და ძალიან ფრთხილად: ჩაასხით ათქვეფილი ცილა ფქვილის ნარევში და ყველაფერი სპატულით აურიეთ.
3 – ბლინები იწვება დაბალ ცეცხლზე სახურავის ქვეშ.
4 – როცა ოლადები ერთ მხარეს დაიბრაწება, გადააბრუნეთ. მზა ოლადები მოათავსეთ თეფშზე. შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქრის პუდრი, ან მიირთვათ ჯემთან, მურაბასთან ან თაფლთან ერთად.
5 – გემრიელად მიირთვით!
წყარო: inews