ექიმი გიორგი ღოღობერიძეგადაცემაში ,,დილა მშვიდობისა საქართველო” ასახელებს 4 ტიპის საკვებს, რომლებიც ჯანმრთელობისათვის განსაკუთრებით საზიანოა და სიმსივნის განვითარების რისკს ზრდის:
„ჩვენს სხეულში ვერაფერი ვერ გამოიწვევს ონკოლოგიას, თუ ჩვენ თვითონ არ მივუშვით ის სხეულამდე. ჩვენ თვითონვე ვართ ხოლმე ჩვენივე ონკოლოგიური დაავადების მიზეზი, რადგრან როდესაც შევდივართ მაღაზიაში, ისეთ რაღაცებს, რომლებბიც მალე კეთდება.
მე გეტყვით 4 პროდუქტს, რომლის ყიდვაც არავითარ შემთხვევაში არ შეიძლება, მნიშვნელობა არ აქვს თქვენს ასაკს.
სწრაფი კვების საშუალებები, როგორიც არის „სნექები“ – ეს ჩიფსები იქნება თუ სხვა, ძალიან ცუდი საკვები არის, განსაკუთრებით ონკოლოგიური კუთხით.
1: „სნექები“
2: სწრაფი კვების პროდუქტები – მათში ძალიან ბევრი შემნახველი საშუალებაა დამატებული, რომ დიდხანს არ გაფუჭდეს და ესენი იწვევს ონკოლოგიურ დაავადებებს. ჩემი რჩევა იქნება, ასეთი ხორცპროდუქტები არ მივიღოთ.
3: ზოგადად, მოვერიდოთ ხოლმე ერთჯერად სუპებს. ეგ არის საშინელება და მისი მიღება არ შეიძლება, ძალიან საზიანოა ჯანმრთელობისვის.
4: ალკოჰოლი. მნიშვნელობა არ აქვს დოზას, ერთი ჭიქაც საზიანოა – არ აქვს მნიშვნელობა, წითელი ღვინო იქნება თუ რა. ჩემი რჩევა იქნება, მაქსიმალურად შევზღუდოთ. ალკოჰოლი ძალიან ბევრი ონკოლოგიური დაავადების მიზეზი შეიძლება იყოს. ალკოჰოლის მიღება შეიძლება იყოს განსაკუთრებით 4 ტიპის სიმსივნის მიზეზი – სარძევე ჯირკვლის – ქალებში, ხახის, საყლაპავისა და ღვიძლის.